24. Jazz Cerkno 2019 – petek, 17. maj

0
754

V tretjem majskem vikendu, natančneje med 16. in 18. majem, bo Cerkno znova prevzelo vlogo slovenske jazzovske prestolnice. Na sporedu bo že 24. izdaja uglednega festivala Jazz Cerkno, ki bo v treh dneh ponudil izjemno širok nabor aktualne jazzovske ponudbe. Kot tradicija veleva, bo poudarek pisanega programa predvsem na praksah, ki se jazza lotevajo z modernimi prijemi, če ga pa zraven »sparijo« še s kakimi drugimi žanri, toliko bolje! Teh bo letos na pretek: od punka prek popa do elektronike in eksperimenta ter indijskih in afriških godb pa tudi nove klasične glasbe. Vsak večer bo (z)godba zase, skupek treh raznolikih zasedb z žanrsko in slogovno razgibano muziko, da bo zadovoljil še tako razvajeno jazzovsko uho!

Koromač je ime seksteta iz Vrtojbe, ki se bo posebej za nastop na našem festivalu v petek, 17. 5., ob 10-letnici delovanja razširil na nonet ter odigral svojo silovito vizijo jazzcora in nastop tudi posnel za svoj drugi album. Amirtha Kidambi Elder Ones je ameriški kvartet pod vodstvom samosvoje vokalistke Amirthe Kidambi, ki na presunljiv način združuje spiritualni jazz z indijsko glasbo in eksperimentom. Petkov spored bo zaokrožil mednarodni kvartet Luc Ex’ Assemblée, ki ga krmari basist Luc Ex (nekoč v bendu The Ex). Brbotavo sožitje klasičnega jazza in modernih strujanj mu bodo pomagali ustvariti saksofonista Rachel Musson in Ab Baars ter vsestranski bobnar Hamid Drake.

Poleg glasbenega programa smo za obiskovalce pripravili še pester spremljevalni program z razstavo, delavnicami, okroglo mizo in še čim … V Hotelu Cerkno so za obiskovalce pripravili nadvse ugodne Jazz pakete, vstopnice za 24. edicijo festivala Jazz Cerkno pa so že v prodaji!

PROGRAM za petek, 17. maja 2019:

  • Koromač (SI, IT)
    Matjaž Bajc (el. bas), Urban Kušar (bobni), Žiga Ipavec (bobni), Aljaž Škrlep (el. kitara), Anton Lorenzutti (el. kitara), Jure Boršič (altovski saksofon), Boštjan Simon (tenorski in baritonski saksofon), Francesco Ivone (trobenta), Giorgio Pacorig (Korg MS-20, Rhodes)
  • Amirtha Kidambi Elder Ones (US)
    Amirtha Kidambi (glas, harmonij, sintetizator), Matt Nelson (sopranski saksofon), Nick Dunston (kontrabas), Max Jaffe (bobni, elektronska senzorična tolkala)
  • Luc Ex’ Assemblée (NL, US, GB)
    Luc Ex (ak. bas), Hamid Drake (bobni, tolkala), Rachel Musson (tenorski saksofon), Ab Baars (tenorski saksofon, šakuhači)

Se uidma u Cierknam med 16. in 18. majem 2019!

Za informacije, akreditacije in dodatni promo material se obrnite na:
Zavod Jazz Cerkno
Trg prekomorskih brigad 1
5282 Cerkno
info@jazzcerkno.si
VSTOPNICE IN AKREDITACIJE

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.


Organizacija in produkcija:
Zavod Jazz Cerkno
info@jazzcerkno.si
www.jazzcerkno.si


projekt podpirata: Ministrstvo za kulturo RS, Občina Cerkno
glavni medijski pokrovitelj: VAL 202