24. Jazz Cerkno 2019 – četrtek, 16. maj

0
900

V tretjem majskem vikendu, natančneje med 16. in 18. majem, bo Cerkno znova prevzelo vlogo slovenske jazzovske prestolnice. Na sporedu bo že 24. izdaja uglednega festivala Jazz Cerkno, ki bo v treh dneh ponudil izjemno širok nabor aktualne jazzovske ponudbe. Kot tradicija veleva, bo poudarek pisanega programa predvsem na praksah, ki se jazza lotevajo z modernimi prijemi, če ga pa zraven »sparijo« še s kakimi drugimi žanri, toliko bolje! Teh bo letos na pretek: od punka prek popa do elektronike in eksperimenta ter indijskih in afriških godb pa tudi nove klasične glasbe. Vsak večer bo (z)godba zase, skupek treh raznolikih zasedb z žanrsko in slogovno razgibano muziko, da bo zadovoljil še tako razvajeno jazzovsko uho!

Cerkljanski festival nadaljuje skrb za domače jazzovske sile. Tako bo že otvoritev v četrtek, 16. 5., v rokah domačih glasbenikov: s posebnim projektom se bo predstavil nagrajenec Prešernovega sklada, multiinštrumentalist Boštjan Gombač skupaj s Trobilnim ansamblom Slovenske filharmonije. Na sporedu bodo posebej za Cerkno pripravljene skladbe, v katerih bodo glasbeniki združili prvine jazza z ljudsko in klasično glasbo, Gombač pa bo mdr. v roke prijel piščal tidldibab (repliko najstarejšega človeškega glasbila iz bližnjega arheološkega najdišča Divje babe). V nadaljevanju bomo slišali švicarsko-nemški trio Stoffner / Lovens / Mahall, v katerem mdr. igra legendarni svobodnjaški bobnar Paul Lovens, ki letos praznuje 70 let! Sklep prvega festivalskega dne bo znova v znamenju slovenske ustvarjalnosti – s svojim novim slovensko-italijanskim kvartetom Rotten GirlZ bo nastopil kitarist Samo Šalamon, ki pa se bo tokrat predstavil kot basist.

Poleg glasbenega programa smo za obiskovalce pripravili še pester spremljevalni program z razstavo, delavnicami, okroglo mizo in še čim … V Hotelu Cerkno so za obiskovalce pripravili nadvse ugodne Jazz pakete, vstopnice za 24. edicijo festivala Jazz Cerkno pa so že v prodaji!

PROGRAM za četrtek, 16. maja 2019:

  • Boštjan Gombač & TASF (SI)
    Boštjan Gombač (tidldibab, klarinet, zvočila, glas in žvižg), Trobilni ansambel Slovenske filharmonije
  • Stoffner / Lovens / Mahall (CH, DE)
    Flo Stoffner (el. kitara), Paul Lovens (izbrana in neizbrana tolkala), Rudi Mahall (basovski klarinet)
  • Rotten GirlZ (SI, IT)
    Eva Poženel (glas), Achille Succi (altovski saksofon, basovski klarinet), Samo Šalamon (el. bas, efekti), Bojan Krhlanko (bobni)

Se uidma u Cierknam med 16. in 18. majem 2019!

Za informacije, akreditacije in dodatni promo material se obrnite na:
Zavod Jazz Cerkno
Trg prekomorskih brigad 1
5282 Cerkno
info@jazzcerkno.si
VSTOPNICE IN AKREDITACIJE

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.


Organizacija in produkcija:
Zavod Jazz Cerkno
info@jazzcerkno.si
www.jazzcerkno.si


projekt podpirata: Ministrstvo za kulturo RS, Občina Cerkno
glavni medijski pokrovitelj: VAL 202