23. Jazz Cerkno 2018 – petek, 18. maj 2018

0
691

Jazz Cerkno 2018

mednarodni festival

17.–19. maj

www.jazzcerkno.si

info@jazzcerkno.si

Na festival Jazz Cerkno smo od začetkov vabili zasedbe, ki so gojile medsebojno sodelovanje glasbenikov in tudi letos bo tako. Nas pa še posebej veseli, da se bodo na letošnji, že triindvajseti izdaji festivala, ki bo potekala med 17. in 19. majem, vsi trije nastopajoči slovenski glasbeniki predstavili z mednarodnimi zasedbami! Govorimo o zasedbah Igor Lumpert & Innertextures, Cene Resnik Free Stellar Trio (ki pa se mu bo pridružil ameriški trobentač Rob Mazurek) ter mednarodnem kvartetu Kaučič / Parker / Léandre / Fernández. Avstrijska zasedba Orchester 33 1/3 pa bo na svojem premiernem slovenskem nastopu nastopila z dvema slovenskima gostjama, vokalistko Ireno Z. Tomažin in violinistko Ano Kravanja. Poleg omenjenega na letošnjem festivalu lahko slišite še naslednje zasedbe: Chicago / London Underground, Kaze, Satoko Fujii solo, Franz Kafka Ensemble, Roots Magic ter ICP Orchestra.

Čaka nas kar deset koncertov, od tega jih bo osem ekskluzivnih za Slovenijo, torej takšnih, ki jih lahko ujamete le v Cerknem. V duhu sodelovanja bodo potekale tudi številne delavnice iz bogatega spremljevalnega programa. Posebej opozarjamo na delavnico »Cerkljanski zvočni safari«, na kateri bodo udeleženci pod vodstvom veterana eksperimentalne glasbe Boštjana Perovška »lovili« oziroma snemali zvoke Cerknega ter iz njih na koncu delavnice oblikovali zvočno inštalacijo. Spremljevalni program ponuja še dokumentarno razstavo o Zlatku Kaučiču, druge tradicionalne delavnice, debate …

O samem programu najdete veliko informacij na našem spletnem domovanju www.jazzcerkno.si, kjer so na voljo tudi številne povezave do videov, recenzij, domačih strani glasbenikov, njihovih profilov na Facebooku ipd.

Obiskovalcem festivala kot vedno nudimo ugodne jazz pakete v Hotelu Cerkno, le streljaj stran tako od glavnega odra kot od drugih prizorišč. Opozarjamo še na spremenjen način nakupa vstopnic, ki so letos naprodaj v prodajni mreži mojekarte.si.


Vsi za jazz – jazz za vse, na festivalu Jazz Cerkno od 17. do 19. maja 2018!


Program za petek, 18. maja 2018

  • Kaze (JPN, FRA)

Satoko Fujii (klavir), Natsuki Tamura (trobenta), Christian Pruvost (trobenta), Peter Orins (bobni)

  • Kaučič / Parker / Léandre / Fernández (SLO, GBR, FRA, SPA)

Zlatko Kaučič (bobni, tolkala), Evan Parker (pihala), Joëlle Léandre (kontrabas), Agustí Fernández (klavir)

  • Chicago / London Underground (USA, GBR)

Rob Mazurek (piccolo trobenta, sempler, elektronika, glas), Chad Taylor (bobni, mbira, elektronika), Alexander Hawkins (klavir), John Edwards (kontrabas)

SPREMLJEVALNI PROGRAM

  • »Zlatko Kaučič: mnogoterost ritma«; razstava ob 40-letnici glasbenega ustvarjanja
  • glasbena delavnica »Mladi raziskovalci I.«; mentor: Dré Hočevar
  • zvočna delavnica »Cerkljanski zvočni safari«; mentor: Boštjan Perovšek
  • fotografska delavnica »Jazzy-ga«; mentor: Žiga Koritnik
  • glasbeno-zvočna delavnica za otroke »Gongi, pojoče sklede, itd.«; mentorja: Brane Skubic – Lungo in Boštjan Gombač
  • kulinarična delavnica »Divja hrana v času Jazza«; mentor Dario Cortese
  • podmizje Nove Muske »Participacija v godbah«; moderatorja Igor Bašin – BIGor in Ičo Vidmar